Palvelut

Optometristin palvelut

Oculuksessa meillä on aina ilo palvella juuri sinua, joka arvostat korkeaa laatua, vahvaa osaamista ja henkilökohtaista palvelua. Huomioimme aina sinut kokonaisuutena, ja palvelemme ja ohjaamme sinua kaikissa hyvään näköön ja silmän terveyteen liittyvissä asioissa.

Meillä on yli viidenkymmenen vuoden kokemus tuotteiden valmistamisesta ja palveluiden tuottamisesta, mutta jatkokouluttaudumme myös jatkuvasti ja keskimääräistä enemmän ylläpitääksemme omaa ammattitaitoamme. Uusimpana palveluna tarjoamme nyt myös apua kuivien silmien hoitoon. Meillä on tämän lisäksi käytössä laaja laitekanta, jota hyödynnämme sekä näkemisen että silmän terveyden palveluissa, jotta pystyisimme aina löytämään sinulle parhaiten sopivan ratkaisun.

NÄÖNTUTKIMUS

Optikko on koulutuksensa myötä paras asiantuntija mitä näkemiseen ja linsseihin tulee. Koska muutoksia voi olla vaikea havaita itse, näkö on hyvä tutkituttaa optikolla kahden vuoden välein. Myös iän myötä kaikkien silmissä tapahtuu muutoksia huolimatta siitä, onko käytössä miinuslasit, pluslasit tai onko näkö virheetön. Tästä syystä silmien ja näkemisen säännöllinen tutkiminen on tärkeää.

Oculuksessa noudatamme aina työssämme tarkasti Optometrian Eettisen Neuvoston (OEN) Hyvää näöntutkimuskäytäntöä sekä Optikon eettisiä ohjeita.


PIILOLASISOVITUS

Piilolasit ovat silmälasien käyttäjälle näönkorjaamisen vaihtoehto ja mahdollisuus vaihteluun. Piilolaseja on paljon erilaisia ja erilaiseen käyttöön sopivia, ja niillä voidaan korjata miltei kaikki taittovirheet. Käytön edellytyksenä on kuitenkin oikeanlainen käsittely ja hoito, ja tähän tarvitaan ammattitaitoisen optikon tarkistus ja ohjeistus. Erikoiskoulutettu piilolasioptikko vastaa siitä, että tutkimusten perusteella silmien terveydentila ei aseta estettä piilolasien käytölle. Piilolasien käytön aloittaminen voi olla haastavampaa kuin silmälasien, ja siksi niitä valittaessa on syytä turvautua ammattilaisen apuun. Säännölliset jälkitarkastukset ovat myös osa turvallisen piilolasien käytön perusedellytyksiä.

Piilolasisovituksessa määritetään mm. linssin erilaisten kaarevuuksien, halkaisijan ja materiaalin perusteella hyvä istuvuus ja linssien toimivuus halutussa käytössä. Jälkitarkastusten ja säännöllisten kontrollien avulla varmistetaan silmien terveydentila ja että piilolasit toimivat halutulla tavalla.


SILMÄN TERVEYSTARKASTUS

Silmässä esiintyvien sairauksien ongelmana on usein niiden oireettomuus, eli et välttämättä tiedä sairastavasi ennen kuin on liian myöhäistä. Tyypillisimmät silmään itseensä liittyvät sairaudet ovat retinopatia, glaukooma ja silmänpohjan ikärappeuma, mutta myös esimerkiksi diabetes vaikuttaa silmän terveyteen. Sairauksiin liittyy merkittäviä riskejä, ja hoitamattomana ne voivat johtaa vakaviin silmävaurioihin tai jopa näön menetykseen. Mitä aikaisemmin alkava sairaus havaitaan, sen paremmin se pystytään hoitamaan, eli silmän terveys kannattaa ehdottomasti tarkistuttaa säännöllisesti. 

Oculuksessa pystymme tarjoamaan kattavan silmän terveystarkastuksen, jonka avulla voimme seuloa silmäsairauksia tehokkaasti. Osana tarkastusta pystymme tekemään esimerkiksi korkealaatuisen silmänpohjan kuvauksen tai jopa OCT-laitteiston mahdollistaman silmänpohjan valokerroskuvauksen. Tarjoamamme silmän terveyden palvelut perustuvat Pro Auctore-jatkokoulutukseen, joka mahdollistaa koulutuksen käyneelle optometristille diagnostisten lääkeaineiden käytön tutkimuksen apuna. Jos tutkimustemme yhteydessä ilmenee syytä epäillä asiakkaan silmän terveyteen liittyviä ongelmia, ohjaamme asiakkaan silmälääkärille tarkempaan tutkimukseen ja diagnosoitavaksi. Tarkoituksenamme on, että yhdessä silmälääkärien kanssa asiakkaillemme voitaisiin uudella ja entistä laajemmalla tavalla turvata hyvä näkö terveissä silmissä.


HARRASTENÄKEMINEN

Golf, purjehdus, metsästys ja perhokalastus ovat vain muutama esimerkki harrastuksista joissa suorituksia voidaan parantaa oikeanlaisilla näkökykyä parantavilla ratkaisuilla. Myös silmien oikeanlainen suojaaminen vauhdikkaimmissa lajeissa kuten laskettelussa tai salibandyssä on tärkeätä. Nykyään saatavilla on paljon erikoistilanteisiin suunniteltuja ratkaisuja niin kehysten kuin linssienkin osalta. Esimerkiksi eri tavoin värjättyjen linssien läpi näet golfkentän ulottuvuudet ihan uudella tavalla ja erikoismuotoillut kehykset mahtuvat mukavasti laskettelu- tai moottoripyöräkypärän alle. Asiantunteva optikko osaa neuvoa oikeanlaisten tuotteiden valinnassa mitä tulee sekä näöntarkkuuden parantamiseen että silmien suojaamiseen.

Valikoimastamme löytyy mm. SZIOLS X-Kross -urheilulasit, jotka voi rakentaa mieleisekseen ja omaan lajiin sopiviksi. Lasit koostuvat yhdestä rungosta johon voi vaihtaa haluamansa linssit, eli voit käyttää samaa runkoa eri lajeihin ja olosuhteisiin. Runkoon on liitettävissä omat silmälasivoimakkuudet adapterilla. Linsseissä on valittavana 6 eri väriä ja jokaiselle lajille sopiva ventilaatio.

Oculuksessa olemme auttaneet eri lajien harrastajia jo vuosikymmenten ajan. Tule käymään, niin selvitämme miten voimme parantaa juuri sinun suorituksiasi!


TYÖNÄKEMINEN

Erityistyölasit parantavat näkemistä ja suoriutumista näyttöpäätetyössä, osoittaa Työterveyslaitoksen tutkimus. Lukunopeus erityistyölaseilla oli noin 4,5 % parempi kuin tavallisilla moniteholaseilla, mikä vastaa yhden työpäivän aikana yli viittä sivua luettua tekstiä. Tutkimuksessa tehtyjen laskelmien mukaan erityistyölasit maksaisivat itsensä takaisin jopa kolmessa kuukaudessa työn tuottavuuden paranemisena. Erityistyölasit lisäävät myös työntekijän subjektiivista hyvinvointia; näyttöpäätetyö erityistyölaseilla tehtynä sisälsi merkitsevästi vähemmän näkemiseen ja sitä kautta myös työasentoihin vaikuttavia kuormitustekijöitä kuin tavallisilla moniteholaseilla työskenneltäessä. 

Meillä on myös pitkä kokemus eri teollisuusalojen työolosuhteista ja suojaintarpeista. Tarjoamme kattavan valikoiman tuotteita silmien suojaamiseen työntekijöidesi turvallisuuden varmistamiseksi ja EU-standardien mukaisia optisesti hiottuja suojalaseja. Jotta silmäsuojaimista saisi täyden hyödyn irti, on varmistuttava työhön soveltuvasta asianmukaisesta linssi- ja kehysvalinnasta sekä niiden oikeasta istuvuudesta. Lisäksi opastamme suojaimien käyttöönottoon ja huoltoon liittyvissä asioissa. Olemme myös jo vuosikymmenten ajan valmistaneet hammaslääkäreiden ja kirurgien luuppilaseja.

Oli yrityksesi sitten pieni paikallinen toimija tai suuri monella paikkakunnalla toimiva yritys, meiltä saat sekä tuotteet tarkkaan näkemiseen ja silmien suojaamiseen, että palvelut työntekijöiden silmän terveyteen, varmasti laatuvaatimuksiasi vastaavasti. 


iCare HOME

Vuokraa iCare HOME -silmänpaineen kotimittari ja annat arvokasta tietoa lääkärillesi silmänpaineen vuorokausivaihtelusta.

Opastamme laitteen käytön ja käymme kanssasi läpi mittaustulosten analyysin.

LUE LISÄÄ

Kuivasilmätutkimus ja -hoito

Jopa 40% suomalaisista kärsii kuivien silmien oireista, ja perinteisesti vanhemman väestön vaiva yleistyy nyt myös lasten ja nuorten keskuudessa. Testaa kuivan silmän pikatestillä tunnistatko oireet itselläsi, ja lue lisää Kuivan Silmän Kunnon palvelusta:

KUINKA MONTA SILMÄÄ SAIT?

  • 1 Seuraa tilannetta
  • 2-3 Mainitse asiasta seuraavan kerran kun tulet käymään
  • 4-5 Varaa aika Kunnon palvelu -tutkimukseen

NÄÖN VÄSYMINEN VOI JOHTUA:

  • liiallisesta näkökuormasta
  • vääränlaisesta linssityypistä
  • silmien kuivuudesta

Kuivasilmätutkimuksen yhteydessä käytämme OSDI-kyselylomaketta, jonka avulla voidaan mitata kuivasilmäisyyden astetta ja seurata oireiden helpottumista.