Palvelut

Optometristin palvelut

Oculuksessa meillä on aina ilo palvella juuri sinua, joka arvostat korkeaa laatua, vahvaa osaamista ja henkilökohtaista palvelua. Huomioimme aina sinut kokonaisuutena, ja palvelemme ja ohjaamme sinua kaikissa hyvään näköön ja silmän terveyteen liittyvissä asioissa.

Meillä on yli viidenkymmenen vuoden kokemus tuotteiden valmistamisesta ja palveluiden tuottamisesta, mutta jatkokouluttaudumme myös jatkuvasti ja keskimääräistä enemmän ylläpitääksemme omaa ammattitaitoamme. Uusimpana palveluna tarjoamme nyt myös apua kuivien silmien hoitoon. Meillä on tämän lisäksi käytössä laaja laitekanta, jota hyödynnämme sekä näkemisen että silmän terveyden palveluissa, jotta pystyisimme aina löytämään sinulle parhaiten sopivan ratkaisun.

Näöntutkimus, silmänpohjakuvaus 45min.
(Alaoleva rakenne sisältyy kaikkiin näöntutkimuksiimme)

 1. Perusteellinen anamneesi sekä oire- että tarvekartoitus
 2. Autorefraktometri-tutkimus
 3. Perusteellinen taittovirheen määrittäminen
 4. Yhteisnäön tutkiminen
 5. Akkommodaatiotasapainotus
 6. Karsastuksen tutkiminen
 7. Lähinäön tutkiminen
 8. Työhön ja harrastuksiin soveltuvien voimakkuuksien määrittäminen
 9. Tarvittavien silmälasivoimakkuuksien demonstrointi
 10. Silmänpaineen mittaus
 11. Silmän mikroskooppinen tutkimus
 12. Silmänpohjakuvaus
 13. Suositus eri tilanteisiin soveltuvista yksilöllisistä näönkorjausvaihtoehdoista
 14. Ohjeet silmälasien käytöstä ja näkemisen hoidosta sekä
  seuraavasta tutkimusajankohdasta
Varaa aika

Tutkimukseen sisältyy huolellisesti tehty näöntutkimus, prismamääritys ja silmänpohjakuvaus.

Tutkimme perusteellisesti silmien yhteistoimintaan vaikuttavia puolia näkemisessä ja määritämme karsastukseen liittyvät mittaukset prismalasimääritystä varten.

Varaa aika

Jos sinulla on jo optikon tai silmälääkärin silmälasiresepti valmiina:

Tutkimukseen sisältyy silmälasireseptin tarkistus, silmien yhteistoimintaan liittyvät
karsastustutkimukset ja prismamääritys.

Varaa aika

Tutkimukseen sisältyy huolellisesti ajan kanssa tehty näöntutkimus, silmänterveydentilan arviointi laajennustipoin, silmänpohjakuvaus ja silmän rakenteiden kerroskuvaus
eli OCT-kuvaus.

Silmässä esiintyvien sairauksien ongelmana on usein niiden oireettomuus, eli et välttämättä tiedä sairastavasi ennen kuin on liian myöhäistä. Tyypillisimmät silmään itseensä liittyvät sairaudet ovat retinopatia, glaukooma ja silmänpohjan ikärappeuma, mutta myös esimerkiksi diabetes vaikuttaa silmän terveyteen.

Sairauksiin liittyy merkittäviä riskejä, ja hoitamattomana ne voivat johtaa vakaviin silmävaurioihin tai jopa näön menetykseen. Mitä aikaisemmin alkava sairaus havaitaan, sen paremmin se pystytään hoitamaan, eli silmän terveys kannattaa ehdottomasti tarkistuttaa säännöllisesti. Optometrsitien tutkimuksessa voimme olla osana ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa ja ohjata tarpeen tullen diagnosoitavaksi silmätautien erikoislääkärille.

Varaa aika

Näöntutkimus 8 -vuotiaille tai sitä vanhemmille lapsille.
Tutkimuksessa käytetään sykloplegilaajennustippoja, jonka vaikutusta odotellaan 30min.

Tutkimuskäynti:
30min näöntutkimus
30min silmätippojen vaikutuksen odotusaika
15min näöntutkimus silmätipan vaikutuksessa

Varaa aika

Piilolinssisovitus

Piilolinssit ovat silmälasien käyttäjälle näönkorjaamisen vaihtoehto ja mahdollisuus vaihteluun. Piilolainssejä on paljon erilaisia ja erilaiseen käyttöön sopivia, ja niillä voidaan korjata miltei kaikki taittovirheet. Myös monitehopiilolinssit ovat toimivia!

Käytön edellytyksenä on kuitenkin oikeanlainen käsittely ja hoito, ja tähän tarvitaan ammattitaitoisen optikon tarkistus ja ohjeistus. Optometristi vastaa siitä, että tutkimusten perusteella silmien terveydentila ei aseta estettä piilolasien käytölle. Piilolinssien käytön aloittaminen voi olla haastavampaa kuin silmälasien, ja siksi niitä valittaessa on syytä turvautua ammattilaisen apuun. Säännölliset jälkitarkastukset ovat myös osa turvallisen piilolinssien käytön perusedellytyksiä.

Piilolinssisovituksessa määritetään mm. linssin erilaisten kaarevuuksien, halkaisijan ja materiaalin perusteella hyvä istuvuus ja linssien toimivuus halutussa käytössä. Jälkitarkastusten ja säännöllisten kontrollien avulla varmistetaan silmien terveydentila ja että piilolinssit toimivat halutulla tavalla.

Tutkimukseen sisältyy näöntutkimus, pehmeiden piilolinssien käytönopetus ja hoito-ohjeet, silmien etuosien mikroskooppitutkimus. ja jälkikontrolli.

Varaa aika

Jos haluat vaihtaa piilolinssilinssityyppiä:

Paras ratkaisu on tehdä huolellinen näöntutkimus, johon pohjautuu uuden piilolinssityypin voimakkuuden määritys. Silmien etuosien mikroskopoinnilla varmistetaan silmän pinnan kunto ja uuden linssityypin sopivuus.

Varaa aika

Tutkimukseen sisältyy silmien etuosan mikroskopointi, piilolinssien soveltuvuusarvio ja tarvittaessa sovituspiilolinssit.

Varaa aika

Kuivasilmätutkimus ja -hoito

Kuivia silmiä voidaan tutkia ja hoitaa onnistuneesti. Oculuksen optometristeilta saat nykyaikaisen KUNNON kuivasilmäpalvelun, jossa asiakkaalle tehdään kuivasilmätutkimus ja –mittaus, suositellaan jatkohoito ja kontrolloidaan hoidon vaikuttavuus.

Jopa 40% suomalaisista kärsii kuivien silmien oireista, ja perinteisesti vanhemman väestön vaiva yleistyy nyt myös lasten ja nuorten keskuudessa.

Sen aiheuttajia voivat olla mm. ravinto, dieetit, allergiat, lääkkeet, koneellinen ilmastointi ja puhelimen ja tablettien käyttö.

Tutkimukseen sisältyy silmien etuosan mikroskopointi,
kuivasilmäisyyteen vaikuttavien tekijöiden arviointi ja mittaus,
dokumentointi seurantaa varten mikroskooppikameralla,
hoitosuunnitelma, hoito-ohjeet ja kontrolli(t).

Varaa aika

Muut tutkimukset

Miellyttävä ja nopea silmänpaineen mittaus kotimaisella iCare IC100 silmänpainemittarilla. Mittaukseen ei välttämättä tarvitse varata aikaa.

Mittaus sisältyy kaikkiin näöntutkimuksiimme.

Oculus Optiikka - Optikkoliike Tampereella

Vuokraa suomalainen iCare HOME -silmänpaineen kotimittari ja annat arvokasta tietoa lääkärillesi silmänpaineen vuorokausivaihtelusta.

Opastamme laitteen käytön ja käymme kanssasi läpi mittaustulosten 5 vrk:n analyysin.

Varaa aika

Näkökenttätutkimus ilman lähetettä ZEISS Humphrey -automaattiperimetrillä.

Varaa aika

Silmälasien hionta- ja korjauspalvelut

 • Aisan pumppusaranan niittauskorjaus
 • Metallikehyksen juotoskorjaus
 • Muovikehyksen juotoskorjaus

 

Uudet silmälasilinssit voidaan hioa uuteen, käytettyyn tai omaan entiseen kehykseen.

Hinta riippuu kehyksen rakenteen ja linssityypin vaikutuksesta hiontatyön vaativuuteen.

 • Hiontatyö tehdään liikkeemme takaosassa
 • Voit käyttää omia silmälaseja niin kauan kuin linssien toimitusaika on (1pvä – 1,5vko)
 • Hionta-aika ajanvarauksella 1h-2h

Konsultoithan ensin meitä, voidaanko kehyksesi hyödyntää.

Jos kehys on rikkoutunut tai ei pidä kehysvalinnastaan voidaan linssit hyödyntää uuteen kehykseen. Tämä voi olla varalasivaihtoehdoksikin sovellettava mahdollisuus!

Uuden kehyksen valintaa ohjaa tässä tapauksessa linssin toimivuudelle olennaiset mitat.

Linssi hiotaan kehykseen meidän liikkeessämme parhaimmillaan saman päivän aikana.

Kehysten taivuttelu on vahvaa osaamistamme ja voimme pelastaa silmälasiesi kokemat väännöt ja kolaukset.

Varaosien uusinta lisähinnaston mukaisesti.

Taivutus ja varaosien vaihto onnistuu ilman ajanvarausta.

Kehyksissä vaihdettavia varaosia on mm.

 • nenätyynyt
 • aisanpäät
 • ruuvit
 • mutterit, holkit

Varaamme aikaa sinua varten, kun kaipaat apua kehysvalinnassa, kehysten taivuttelussa tai keskustelussa näkemisen haasteista ja ratkaisuista.

Meillä on Oculuksessa stylisti ja optometristit, joilla on väri ja tyylisilmää!

Meille voit myös astella omien vahvojen mielipiteidesi kanssa, me pyrimme toteuttamaan vaivattomasti sen mitä haluat.

Erikoisosaaminen

HARRASTENÄKEMINEN

Golf, purjehdus, metsästys ja perhokalastus ovat vain muutama esimerkki harrastuksista joissa suorituksia voidaan parantaa oikeanlaisilla näkökykyä parantavilla ratkaisuilla. Myös silmien oikeanlainen suojaaminen vauhdikkaimmissa lajeissa kuten laskettelussa tai salibandyssä on tärkeätä. Nykyään saatavilla on paljon erikoistilanteisiin suunniteltuja ratkaisuja niin kehysten kuin linssienkin osalta. Esimerkiksi eri tavoin värjättyjen linssien läpi näet golfkentän ulottuvuudet ihan uudella tavalla ja erikoismuotoillut kehykset mahtuvat mukavasti laskettelu- tai moottoripyöräkypärän alle. Asiantunteva optikko osaa neuvoa oikeanlaisten tuotteiden valinnassa mitä tulee sekä näöntarkkuuden parantamiseen että silmien suojaamiseen.

Valikoimastamme löytyy mm. SZIOLS X-Kross -urheilulasit, jotka voi rakentaa mieleisekseen ja omaan lajiin sopiviksi. Lasit koostuvat yhdestä rungosta johon voi vaihtaa haluamansa linssit, eli voit käyttää samaa runkoa eri lajeihin ja olosuhteisiin. Runkoon on liitettävissä omat silmälasivoimakkuudet adapterilla. Linsseissä on valittavana 6 eri väriä ja jokaiselle lajille sopiva ventilaatio.

Oculuksessa olemme auttaneet eri lajien harrastajia jo vuosikymmenten ajan. Tule käymään, niin selvitämme miten voimme parantaa juuri sinun suorituksiasi!


TYÖNÄKEMINEN

Erityistyölasit parantavat näkemistä ja suoriutumista näyttöpäätetyössä, osoittaa Työterveyslaitoksen tutkimus. Lukunopeus erityistyölaseilla oli noin 4,5 % parempi kuin tavallisilla moniteholaseilla, mikä vastaa yhden työpäivän aikana yli viittä sivua luettua tekstiä. Tutkimuksessa tehtyjen laskelmien mukaan erityistyölasit maksaisivat itsensä takaisin jopa kolmessa kuukaudessa työn tuottavuuden paranemisena. Erityistyölasit lisäävät myös työntekijän subjektiivista hyvinvointia; näyttöpäätetyö erityistyölaseilla tehtynä sisälsi merkitsevästi vähemmän näkemiseen ja sitä kautta myös työasentoihin vaikuttavia kuormitustekijöitä kuin tavallisilla moniteholaseilla työskenneltäessä. 

Meillä on myös pitkä kokemus eri teollisuusalojen työolosuhteista ja suojaintarpeista. Tarjoamme kattavan valikoiman tuotteita silmien suojaamiseen työntekijöidesi turvallisuuden varmistamiseksi ja EU-standardien mukaisia optisesti hiottuja suojalaseja. Jotta silmäsuojaimista saisi täyden hyödyn irti, on varmistuttava työhön soveltuvasta asianmukaisesta linssi- ja kehysvalinnasta sekä niiden oikeasta istuvuudesta. Lisäksi opastamme suojaimien käyttöönottoon ja huoltoon liittyvissä asioissa. Olemme myös jo vuosikymmenten ajan valmistaneet hammaslääkäreiden ja kirurgien luuppilaseja.

Oli yrityksesi sitten pieni paikallinen toimija tai suuri monella paikkakunnalla toimiva yritys, meiltä saat sekä tuotteet tarkkaan näkemiseen ja silmien suojaamiseen, että palvelut työntekijöiden silmän terveyteen, varmasti laatuvaatimuksiasi vastaavasti.