Oculus Optiikka

Oculus on yksityinen optikkoliike Tampereen ytimessä. Osaamista meillä on siis jo vuosikymmeniltä ja käsityöntaito on säilynyt, mutta me haluamme myös kehittyä jatkuvasti tamperelaisten näönhuoltajana.

Tutkimuslaitteemme ovat nykyaikaiset ja mahdollistavat silmien erittäin tarkan tutkimisen. Jos ei tutki, ei voi tietää. Me haluamme perehtyä asiakkaan tarpeisiin huolellisesti ja palvelemme jokaista yksilönä. Palvelun, näöntutkimisen tai tuotteiden laadusta emme suostu tinkimään. Me valmistamme asiakkaidemme silmälasit itse ja teemme kaikenlaiset korjaukset omassa pajassamme nopeasti.

Oculus Optiikka sijaitsee Tuomiokirkonkadulla, Tampereen kaupungin keskustassa joten liikkeessä asioiminen on vaivatonta. Liikkeen yhteydessä toimii Tampereen Silmälääkärikeskus.

Tervetuloa asiantuntevan henkilökuntamme palveltavaksi!

Optikko aina paikalla

Oculuksessa sinua palvelee aina optometristi, jolla on täydennyskoulutuspisteitä keskimääräistä enemmän. Optometristien lisäksi myös optisen alan erikoismyyjämme on optisen alan kokenut osaaja. Jokainen sinua palveleva ammattilainen taitaa myös linssien hionnan omalla pajallamme.

OPTIKKO VAI OPTOMETRISTI?

Laillistettu optikko, jolla on ammattikorkeakoulussa suoritettu rajoitettuun lääkkeen määräämisoikeuteen johtava koulutus, käyttää itsestään nimikettä ’optometristi’; virallisissa yhteyksissä ’optometristi, laillistettu optikko’. Terveydenhuollon ammattihenkilölain mukaan kaikki laillistetut optikot harjoittavat samaa ammattia, optometristi vain laajemmin silmäterveystutkimuksiin liittyvin valmiuksin. Laillistetun optikon lääkeaineoikeudet määrittää yksin Laki terveydenhuollon amattihenkilöistä1994/564, 23§, ei tutkinto- tai ammattinimike.

 AMMATTITAITOOMME VOIT SIIS HUOLETTA LUOTTAA.

 

Bernd “BOBI” Schwenson

Yrittäjä, optometristi, laillistettu optikko, diagnostisten lääkeaineiden käyttöoikeus, työterveyshuollon asiantuntijakoulutus

Elina Hietanen

Optometristi, laillistettu optikko, diagnostisten lääkeaineiden käyttöoikeus, piilolasien sovitusoikeus

Karoliina Tuomisto

Optisen alan erikoismyyjä, stylisti

Mirva Louhivaara

Optometristi, laillistettu optikko, diagnostisten lääkeaineiden käyttöoikeus, piilolasien sovitusoikeus, työterveyshuollon asiantuntijakoulutus

Johanna Manner

Optometristi, laillistettu optikko, diagnostisten lääkeaineiden käyttöoikeus, piilolasien sovitusoikeus, työterveyshuollon asiantuntijakoulutus


Tiloissamme toimivassa Tampereen Silmälääkärikeskuksessa vastaanottoa pitää lisäksi viisi silmälääkäriä.

Vastaanottotoiminnasta huolehtii Satu Kulmala, Tervetuloa!


Historia

Oculus Optiikka avasi ovensa maaliskuun kuudentena 1961, aivan Tampereen ydinkeskustassa Valioasun talossa Näsilinnankadulla. Sen perusti alkujaan lyypekkiläinen vuonna 1952 optikoksi valmistunut ja Helsingin kautta Tampereelle muuttanut Jürgen Schwenson. 

Oculuksesta tuli nopeasti monen tamperelaisen ja kauempaakin tulevan lasientarvitsijan liike,
ja jo vuonna 1968 Näsilinnankadun liiketila kaksinkertaistettiin kun naapurista vapautui huoneisto. Remontista jäi lattiaan muistoksi valkoinen viiva vanhan ja uuden tilan välille. Liiketilan avajaisten kunniaksi kuvassa poseeraavat Jürgen ja Faina Schwenson sekä Anne Mäkelä.Moniteholinssit tulivat Suomeen samaan aikaan kun Oculusta perustettiin, ja optikko Schwenson olikin ajan hermolla. Oculuksesta toimitettiin moniteholaseja asiakkaille ensimmäisenä vuonna enemmän kuin Suomen optikot yhteensä. Samalla periaatteella Oculuksessa vielä tänäkin päivänä perehdytään optisen alan innovaatioihin.Jürgen Schwenson hoiti Oculusta aluksi yksin, sitten mukaan tuli oppipoika hiojaksi ja myyjä. Schwensonien neljästä lapsesta yksi sai kipinän alaan, ja Bernd-poika valmistui optikoksi vuonna 1983. Valmistumisen aikaan optisen alan uusia asioita olivat näyttöpäätelasit ja työnäkeminen, ja tästä nuorempi Schwenson kiinnostuikin niin, että alkoi tehdä työterveysammattilaisten kanssa yhteistyötä parhaiden näkemisen ratkaisujen löytämiseksi. Bernd Schwensonia voidaan pitää yhtenä työnäkemisen pioneereista, sillä asiaan on ruvettu kiinnittämään kunnolla huomiota vasta parikymmentä vuotta myöhemmin.

Vuonna 1986 juhlittiin ensin yrityksen 25-vuotista taivalta,jonka jälkeen koitti muuton aika kun Oculus Optiikka muutti Näsilinnankadulta Hämeenkadun puolelle, niin sanottuun Kymmenenmiehen taloon. Jürgen Schwenson totesi vuonna 1992, että 44 vuotta optiikan parissa saa riittää, ja sukupolvenvaihdos Oculuksessa toteutettiin heti seuraavan vuoden alussa. Uudistuksia riitti seuraavan kerran elokuussa 1997 kun Hämeenkadun liiketilaa laajennettiin viereisen huoneiston vapauduttua. Remontin myötä Oculuksen tiloihin muutti myös Hatanpään valtatieltä Tampereen Silmälääkärikeskus, jonka kanssa yhteistyö on edelleen voimissaan.Bernd Schwenson kiinnostui jo opiskeluaikoinaan yhteisten asioiden hoitamisesta. Oppilaskunnan touhut vaihtuivat oman alan lainsäädäntöä ja koulutuspolitiikkaa koskevien asioiden hoitoon niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Luottamustehtävien määrä onkin mittava: Suomen Silmäoptikoiden Liiton puheenjohtaja, Pohjoismaiden Optikkoneuvoston presidentti, Euroopan Optiikan ja Optometrian neuvoston presidentti ja Maailman Optikkoliiton hallituksen jäsen.

Bobi on myös valittu valtakunnalliseksi Vuoden Optikoksi vuonna 1994 ja Vuoden Tähti Optikoksi vuonna 2002.Tammerkosken yrittäjien Vuoden yrittäjäliikkeeksi Oculus Optiikka valittiin 1991 ja valtakunnallisen Vuoden Optikkoliike-tunnustuksen Oculus sai vuonna 1998.Vuonna 2006 oli jälleen muuton aika kun Oculus siirtyi Hämeensillan toiselle puolelle, Hämeenkadun alkupäässä sijaitsevaan Osuuspankin taloon. Sieltä siirryttiin loppukesästä 2011 nykyisiin tiloihin Tuomiokirkonkadulle, vain kivenheiton päähän rautatieasemalta ja Stockmannilta. Samana vuonna juhlittiin myös yrityksen 50-vuotista historiaa ja monia tulevia vuosia Tamperelaisten näönhuoltajana.

Oculus Optiikan perustaja, Jürgen Schwenson nukkui pois sunnuntaina 24.7.2022 lähipiirinsä ympäröimänä.

Viimeisinä vuosinaan Jürgen oli tuttu näky ajelemassa punaisella sähkömopollaan Tampereen keskustan läpi. Aina Oculus Optiikassa käydessään Jürgen sydämellisesti kyseli kuulumisia ja nautti cappuccinon erikoiskahviautomaatistamme. Saatoimme erään joulun alla myös kuulla kauniin lauluäänen soivan liiketilassa.

Henkilökunta muistaa lämmöllä perustajan poismenoa <3

Kuva on otettu Oculus Optiikan 60-vuotisjuhlilta, joihin hän pääsi vielä osallistumaan toiveidensa mukaisesti.